Hva med ansvarsmerke

Det vi er så fornøyd med, er alle dere som har startet på kurs hos oss og som har fortsatt å lage smykker. Noen av dere har også begynt å utvikle kolleksjoner og satser som smykkedesigere. Det er mye å ta hensyn til, alt fra å komme frem til et produksjonsvennlig design, innpakning, hjemmeside, profil mm.

Midt opp i alt dette er det fort gjort å glemme en liten men essensiell detalje: ANSVARSMERKE! Det finnes regler vedrørende salg av "varer i edelt metall". Det skal stemples med gehalt/finhets-stempel. Det vil si et tall som forteller hvor stor andel rent gull/sølv det er i legeringen smykket er laget av. Da skal det også være et ansvarsmerke som forteller hvem som garanterer for dette. Det er også en signatur som forteller hvem det er som står bak arbeidet.

HVEM, HVA, HVOR?

Det er patentstyret som tar seg av registreringen.  Skjemaet finner du ved å følge denne LINKEN.  og mer info finner du HER.

Det koster pr dags dato 1000,- å registrere merket, da er det beskyttet i ti år fremover. Siden må det fornyes.

Når du får merket, om det er initialer, en logo eller et symbol godkjent, kan du få laget stempelet. Du kan gå til en av våre leverandører, eller til en stålgravør, disse stemplene er en del dyrere enn om du kontakter en leverandør. 
Hva som blir best? En god gravør vil få til skarpere linjer, en hva en maskin vil klare å frese.  Mens en ikke så god gravør... Tenk også over hvor stort merket må være for å være synlig. Et for stort stempel, vil kunne ødelegge et smykke, eller ikke ha plass til stemples.  greit å holde seg innenfor 2x2mm.

smykkeskolen.no

smykkekurs.no

 

 

 

 

Link til bestillingsskjema for stempler

 

Smykkeskolen

info@smykkekurs.no