Denne høsten vil vi en gang i måneden holde temakvelder i våre lokaler i Larvik.

Onsdag 10.september: HD Firefly herdeenhetwww.smykkekurs.no

Hvordan lage silikonformer og voksmodeller for utstøpning enkelt og  kostnadseffektivt ved bruk av UV-herdende teknologi og trykk-kabinett. HD Firefly er et rimelig og sikkert alternativ til tradisjonelle vulkepresser og voksinjektorer i smykkeproduksjon

Onsdag 8. oktober: Galvano

Galvano

Generell gjennomgang av overflatebehandling ved bruk av galvanoteknikkersom forsølving, forgylding mm. Mulighetene ved galvano strekker seg fra å legge et tynt sjikt av et metall over gjenstanden til farving, elektrobygging og etsing av mønster uten sterke kemikalier. Denne kvelden er like interessant for profersjonelle som amatører

DATO KOMMER: Argentium sølv

Argentium

Argentium sølv har eliminert problemet med mørke skjolder som kommer fra anløping ved lodding og støp. Produsenten produserer legeringen som støpegranulat, plate/tråd og eget slaglodd. Vi vil vise hvordan du kan utnytte Argentium-legeringens fortinn.

Onsdag 7.januar: E-coating/nanoteknikk

nanoteknikk2

Farging av metall ved bruk av nanokeramikk. Prosessen er elektrolytisk, som galvano og gir, ved siden av et stort spekter i farver, en svært slitesterk overflate.

 Onsdag 4.februar: iModela fresemaskin

imodela

iModela 3d fresemaskin gir muligheter til prototypeutvikling og fresing av datategnede 3d-former uten å måtte investere10-tusner i en dyr maskin. Perfekt for et lite verksted!

Onsdag 4.mars: U-marq graveringsmaskin
U-MARQ_GEM-CX5_Package

u-marq application 1

Digital gravering/fresemaskin til ringer, plater mm. Denne maskinen freser og graverer bilder, logoer all verdens fonter og scanninger av f.eks håndskrift/tegninger. I grunnen alt fra en jpeg fil.

Onsdag 8.april: Halvfabrikata

juletilbud side4

Ravstedhus gir en gjennomgang av sitt store sortiment av halvfabrikata av låser, lenker, perler og stener. Også en fin kveld for å få inspirasjon til nye designs og løsninger på ideer du måtte gå rundt med.

 Onsdag 6.mai: Art Clay

art-clayDemo og gjennomgang av de utallige mulighetene Art Clay gir, som materiale til ferdige smykker og for å produsere prototyper av modeller som kan brukes som mastermodeller.

 Onsdag 3.juni: Stensliping

stensliping

Ravstedhus rigger til maskiner for demo av stensliping.Dette vil foregå utenfor Smykkeskolens lokaler i Larvik

Alle demokveldene vil foregå i Larvik fra kl 18 til 21. Etterfulgt av sosial aften utover kvelden.