Grunnkurs 1

Saging, lodding og filing

Kursavgift: 3850,- inkl utstyr og materialer

På dette kurset tar vi for oss de grunnleggende teknikkene for å lage egne smykker. Vi vil fokusere på lodde, sage og fileteknikk. Enkel formgivning av metall, sliping og polering. I tillegg til generell sikkerhet og hensyn vi må ta på et gullsmedverksted.

Som kursdeltaker vil du få jobbe med oppgaver i messing før vi begynner å jobbe i sølv. Vi vil ferdigstille 2 sølvsmykker i løpet av kursdagene. I tillegg vil du ha sølv til å lage egne smykker på den siste kursdagen.

Etter dette kurset vil du være i stand til å fortsette på egen hånd og lage enkle smykker av tråd og plate: utgangspunktet for de fleste ringer og anheng.

Kurset krever ingen forkunnskaper og passer til deg som vil ta et skritt videre i smykkeverdenen. Vi vil jobbe med en grunnleggende utstyrspakke og etter eget kompendium. Ved bestått kurs deles det ut kursbevis.


 

grunnkurs 2

Knoping, rigling og avanserte loddeteknikker

Kursavgift: 4000,- inkl utstyr og materialer

På dette kurset vil du lære hvordan du kan lage smykker som konstrueres av flere deler. Vi vil konsentrere oss mer om tekniske detaljer enn det ferdige smykket, og ruste deg til å lage smykker med komplisert design. 

Det vil legges stor vekt på tilpassing av deler, presisjonslodding og nøyaktighet, og vi vil sette av tid til å drøfte eventuelle problemstillinger du har støtt på ved produksjon av egne smykker.

Etter dette kurset vil du kunne lage smykker med større kompleksitet, samt jobbe med mer kostnadseffektiv bruk av de edle metallene.

For å delta på dette kurset er det en forutsetning at du kan jobbe selvstendig og har erfaring med de grunnleggende teknikkene innen smykkeproduksjon. Har du ikke denne erfaringen kan du få dette gjennom å ta Grunnkurs 1 først.


 

GRUNNKURS 3

Mekanismer og låser

Kursavgift: 4200,- inkl utstyr og materialer

I dette kurset tar vi steget videre og jobber med mekanismer som hengsel-ledd og kasselås. Du vil lære å lage rør i sølv som brukes til å lage leddene i smykket og hvordan du bygger opp en låsmekanisme fra plate og trå. 

Oppgavene er tidkrevende og derfor vil resultatet være detaljer og ikke ferdige smykker, men etter dette kurset vil du kunne jobbe frem låser og ledd etter eget design

Kurset stiller høye krav til nøyaktighet og selvstendig arbeid og det er et krav om at deltagerne er godt øvet eller har bestått grunnkurs 1 og 2.