Fattekurs


smykker med edelstenER

Kursavgift: 4.250,- inkl utstyr og materialer

På dette kurset lærer du grunnleggende teknikker for å fatte stener i smykker. Hovedfokuset vil være på sarg og gnifatninger. Vi lager en kasse tilpasset stenen og hamrer kanten for å feste den. Vi vil se nærmere på gnifatninger og fatting av sten i smykker uten klør.  Du vil også få en generell innføring i teori - og behandling av edelstener.

Etter dette kurset vil du være i stand til å fatte stener i dine smykker. For å mestre fatteteknikkene kreves det jevnlig øving i ettertid av kurset.

For å delta på dette kurset kreves det ingen forkunnskaper. Det vil bli utdelt smykker og stener som vi skal bruke under kursets gang.

Kurset omfatter ikke loddeteknikk , men det er en fordel om du har generell verktøyforståelse og kan borre/frese.


emaljering - KURSET TILBYS IKKE VÅREN 2018

emalje på flate smykker

Kursavgift: 4.250,- inkl utstyr og materialer

Gjennom dette kurset lærer vi å eksperimentere med emalje for å gi smykkene en helt ny dimensjon. Emaljering er en teknikk med lave kostnader, en effektiv måte å gi smykker og andre bruksgjenstander et nytt uttrykk på.

Vi vil lære å klargjøre emalje, legge den ved hjelp av forskjellige teknikker og brenne den riktig. 

Etter dette kurset vil du ha en rekke prøvelapper, emaljerte medaljer og smykker. Du vil kunne fortsette på egenhånd og gi smykkene dine et spennende uttrykk.