Smart, sammenleggbart arbeidsbord #smykkelaging og andre benker

En tid tilbake hadde vi en kursdeltager på smykkekurs som har båten som helårsbolig. Det er jo lett å tenke at det ikke vil være så lett å få til et verksted i en båt, der stort sett alle rom har en flerfunksjon-løsning. Plass pleier det jo heller ikke å være for mye av (det er ikke en gammel ferge vi snakker om).

Siden det er flere som ikke har mulighet til å avsette et helt rom dedikert til verksted og arbeidsrom, har det vært et hyppig diskutert tema hvordan man lett kan lage en arbeidstasjon som kan pakkes bort eller lett ta med i bilen til hytta ol. Nå viser det seg at vår Kaptein har laget seg en enkel løsning, som flere fine smykker har blitt laget på.  Kan dere tenke dere noe bedre enn å sitte i Middagsbukta, Kragerø eller utenfor Nice og lage smykker. Færdersmykker på lik linje som Linjeakevitt, smidd og loddet på 59°01′36″N 10°31′28″Ø.

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

Et lite søk på nettet, fant jeg ut at Rio Grande, en amerikansk verktøyleverandør, har må portable arbeids-stasjoner i sortimentet. 

www.smykkekurs.no www.smykkekurs.no

Her ser dere den i bruk også. Den skårer ikke veldig høyt på tilbakmeldinger, men da er den sammenlignet med en ordinær benk på fire stabile ben. Her har du plass til verktøy og metaller i skuffene. Det er en skrodeskuff for oppsamling av spon og kapp. Fin filnagel og et støttebrett til å trekke ut.

Siden vi er i gang, her er noen andre hjemmelagde løsninger

www.smykkekurs.no

Denne kan du skru fast i et hvilket som helst bort med tvinger, og vips.

Legg merke til tøystykke som fanger opp kapp og filspon. Anbefaller å bruke skinn til dette, da setter ikke filstøvet seg fast i tekstilet. Det kan fort bli noen gram og er det gull vi snakker om, blir det fort penger ut av det.

Her er en ikke så lekker, men praktisk sak. Liker skuffene:)

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

 Til slutt, et lite utvalg av forskjellige tradisjonelle benker og utradisjonelle løsninger.

www.smykkekurs.no

Dette er en klassiker fra Rio Grande. Den ble solgt i Norge for noen 10 år siden. Om du skulle komme til å handle fra Amerika, koster denne vel litt i underkant av 1500,- nok. Det er nesten billigere en materialene (om de kjøpes hos luksus steder som Carlsen Fritzøe handel AS, men ikke så galt om du bruker ByggMax).

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

Dette er samme benk, men med "ny" benkplate og litt finere patina. Utrolig hva beis og lakk kan gjøre på inntrykket av soliditet. Jeg bruker selv denne benken (ikke avbildet) og må si at den absolut er innenfor minstekravene. Ikke egnet for reperatører som skal ha 20-30 jobber liggende oppe, men for de av dere som skal jobbe med ett og ett arbeid, er den kjempefin (lett å bygge er den også)

Noen alternative løsninger

www.smykkekurs.no

En gravørbenk, skrellet for alt uvesentlig. Kontakt din lokale rørlegger.

www.smykkekurs.no

En smart hjørnebenk

Her er en snodig, men akk, så lekker sak. 

Ser mer ut som en konsept-ting, men legg merke til detaljene. Kontakt din lokale møbelsnekker

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

www.smykkekurs.no

Til sist, to nydelige møbler. Skjønt den ene kan du komme til skade å bruke all tid på å finne ut hva du skal ha i alle skuffene i steden for å lage smykker.

Nederst er en vintage arbeidsbenk for en omreisende ...urmaker.

www.smykkekurs.no www.smykkekurs.no

www.smykkeskolen.no