Noen bok-anbefalinger

Til de av dere som lurer på om vi vet om noen gode bøker, har jeg nå sett meg ut noen som jeg setter pris på. I kategorien smykketeknikker, finner vi et hav av bøker. Bare noen få av disse er det egentlig noe vits i å kjøpe (vi ser på bøker som tar for seg gullsmedteknikker) Øverst på listen står "gullsmedbibelen" , Jewelry Concept And Technilogy av Oppi Untracht. Oppi Unctacht

 

  • Denne tar for seg verdens teknikker, fra Kautokeino til indonesia, tradisjonelle teknikker og design til samtidsobjekter. Skulle gjerne sett at det kom en nyutgivelse av boken, som oppdaterer de siste ...30 årene, men den dekker i grunnen noen tusen år med smykkehistorie og teknikk, så om det stopper på 80-tallet, så er den langt i fra utdatert.  ET MUST!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blandt bøker som har et rent fokus på smykketeknikker, er denne fra Alan Revere å anbefale. Denne brukte jeg mye i undervisningen på gullsmedlijen til Elvebakken VGS

alanReverebook   Den er et fullgodt lærerverk for utdannelsen og tar for seg alt fra verktøy, HMS, maskiner, kjemi, utregning av legeringer, metalurgi mm. Uten at det blir tungt og uforståelig ligger all informasjonen som et hendig oppslagsverk. Og, selvfølgelig er det oppgaver å løse. Forfatteren tar leseren steg for steg igjennom forskjellige arbeidsoppgaver, veldig bra illustrert og forklart. Starter med enkle sage og bukkeoppgaver, ender i noen flotte juveler arbeider. En bok jeg bruker ofte som et oppslagsverk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når det kommer til bøker som tar for seg design og smykkekunst, vil jeg anbefale denne, "Nordisk Smykkekunst"  Denne tar for seg smykkekunstnere fra de Nordiske landene. Det er fint å få et innblikk i hva vi har vi vår egen bakgård. Kjente kunstnere som Tone Vigeland og  Torun Bülow-Hübe finner du i denne boken
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er en festlig bok med en hel del interessante smykkekunstnere. Denne faller inn under kategorien "Fine Art Jewellery" og viser mer konseptuelle arbeider. Men, det er mye inspirasjon i sprøe ideer.
Design-Sourcebook-Jewellery%22-David-Watkins
Flere bøker vil komme ut på bloggen utover høsten og vinteren. Har dere noen anbefalinger, så kom med dem.
Om du skulle ønske å kjøpe en eller fler av disse, så er de å få tak i hos de fleste bokbutikker (bestillingsvare), hos våre grossister (Edeltek) eller rett og slett kjøp på nett (Amazon)