Smykkekurs i Sandstøp!

Hva brukes støping til egentlig? Støping er en prosess hvor et materiale helles i en form mens det er i flytende tilstand. Materialet størkner, eller herder, til fast tilstand og får en fasong som er bestemt av formen. Støping brukes både i industrien og innefor kunstneriske fag for å lage en eller flere kopier av en gjenstand. Fordelen med støpeprosessen er at man kan produsere kompliserte gjenstander med relativt lite arbeid.

Å støpe i ulike metaller er en teknikk som kan dateres 5000 år tilbake.

Når man lager smykker kan man benytte ulike støpeteknikker, og sandstøp er en teknikk som er enkel å bruke hvis man skal lage enklere smykker.

Ved et kurs i Sandstøp hos Smykkeskolen vil man kunne støpe på egenhånd med relativt lave kostnader. Se tid for neste kurs ved å besøke kurstider. Se video fra våre Sandstøpekurs.